Benim Yangın Çıkış Kapısı Başlarken Çalışmak
Benim Yangın Çıkış Kapısı Başlarken Çalışmak
Blog Article
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler görüş önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın kapıları yangın sırasında sahih şekilde çhileışmasını çıkarmak bağırsakin kendiliğinden kapanma mekanizmaları ve yangına dayanıklı donanımlarla donatılmıştır.
Merdivenin genişliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.
Dairesel dizayn, göl ayağı izini en aza indirirken velut dikey harekete cevaz verir ve bu da onu hem ev hem bile ticari binalar karınin uygulamalı bir kanunlar haline getirir.
Yangın bapsı nedir ve ne teamüle yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini elde etmek yürekin kullanılan bir bapdır.
Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat emniyetliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.
Tüm yangın kasası ve kanatları faik lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonrasında binalabilecek sıva onarımı ve boya meseleleri sayesinde baplar muhatara görmez.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle endüstriyel tesislerde iki farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak karınin kullanılmaktadırlar.
Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı mimarida bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Bu yangın bapsı modellerinin her biri, binaların birebir düzeyde yangın koruması ile donatılmasını katkısızlayarak muayyen ihtiyaçları ve organizatör standartları telafi etmek üzere tasarlanmıştır.
Yangın kapısı ne bakım binalmalıdır? Yangın kapıları intizamlı bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedarik etmek bâtınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının yangın kapısı muhik bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip olduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının arama edilmesini dâhilerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve anlayışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Gereç: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.
Yangın yahut evgin hatır vakalarında binalardaki insanoğluın kolay boşaltma edilmesi midein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.